Nieuws

Digitale MaS-markt 2020

Als Vrijwilligerscentrale pakken we graag door en kijken we naar wat er wél kan. Een Maatschappelijke Stagemarkt (MaS-markt) met live ontmoetingen organiseren we dit jaar niet. Wél organiseren we een digitaal alternatief op You Tube waarbij je als organisatie je mogelijkheden aan leerlingen in een video kenbaar kunt maken. Zodat leerlingen naast een vacature op de vacaturebank, een completer beeld krijgen van de maatschappelijke stage én de organisatie waar dit mogelijk is.

Voor een impressie, kun je hieronder de video bekijken van Jelle, maatschappelijk makelaar, die in oktober bij RSG Broklede in Breukelen op bezoek is geweest. Hierin laat hij o.a. een compilatie zien van een aantal pitches van maatschappelijke organisaties die op zoek zijn naar stagiaires. Leuk om te weten: na deze afspraak waren een aantal leerlingen al heel actief en hebben ook daadwerkelijk contact opgenomen en hun interesse getoond!
 

 

 

Achtergrond maatschappelijke stage
Elk jaar doen ruim 500 leerlingen tijdens hun maatschappelijke stage 20 uur vrijwilligerswerk in de gemeente Stichtse Vecht. De maatschappelijke stage kan een unieke kans zijn om jongeren bij je organisatie te betrekken.

“De jongeren brengen een totaal andere energie mee en hebben ons met hun eerlijkheid alleen al, een andere kijk gegeven op onze vraagstukken”, aldus een maatschappelijke organisatie in Stichtse Vecht.

Jongeren zijn onbevangen, open en hebben een frisse kijk op zaken. Ze zijn leergierig en de werknemers van de toekomst. Met maatschappelijke stagiaires leer je jongeren beter kennen en kun je ze enthousiasmeren voor je sector. Je kunt hun nieuwe ideeën benutten en hebt extra handen voor activiteiten.

Stel je dit jaar jouw organisatie open voor maatschappelijke stagiaires en presenteer je je graag persoonlijk aan een grote groep leerlingen? We ontvangen graag jouw reactie!

Vacaturebank
Wil je jongeren ook attent maken op wat je organisatie biedt? Plaats dan nu je vacature op onze online vacaturebank en vink aan dat deze geschikt is voor een maatschappelijke stage. Op deze manier kun je gemakkelijk je vacature aan een groot publiek kenbaar maken. Zie hiervoor: Instructie maatschappelijke stage- bank.

Heb je in de tussentijd vragen, neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale via 0346 – 29 07 10 of [email protected].

 

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan