Nieuws

Beter leren lezen en schrijven? Kom langs bij het Taalpunt!

2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen en schrijven, in Stichtse Vecht zijn dat ruim 6.000 inwoners. Om mee te kunnen doen in de maatschappij, is het belangrijk dat je voldoende kan lezen en schrijven. Vaak is hulp van anderen nodig. 
 
Als je moeite hebt met lezen en schrijven, zijn dingen die zo eenvoudig lijken vaak moeilijk. Het begrijpen van bijsluiters bij medicijnen, het lezen van een website, reizen met de trein, gebruik van de ov-chipkaart, het rooster op je werk of voorlezen aan je kind.
 
Bij het Taalpunt helpen we mensen die beter willen leren lezen, schrijven en/of spreken. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek. Besproken wordt wat voor jou de beste manier is om je taal te verbeteren. Dat kan zijn met een taalmaatje of via een cursus. De stap naar het Taalpunt kan de stap zijn naar beter mee doen op je werk, in je gezin, in je buurt. Kent u iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Vertel over het Taalpunt en help mee de stap te maken.
 
Wie vragen heeft over taal, beter wil leren lezen, schrijven of spreken of Taalvrijwilliger wil worden kan terecht bij:
 
  • Bibliotheek Breukelen, vrijdag 14.00-16.00 uur
  • Bibliotheek Maarssenbroek,  maandag 13.00-15.00 uur
 
Kom langs bij het Taalpunt. Vrijwilligers zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt zo binnenlopen, een afspraak is niet nodig.
 
Mailen kan ook naar: [email protected].
 
Het Taalpunt is een onderdeel van het Taalhuis Stichtse Vecht een initiatief van de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen, Welzijn Stichtse Vecht, het Platform Aanpak Laaggeletterdheid Stichtse Vechten Stichting Lezen en Schrijven.

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan