MaS aanbieden

Heeft u wel eens nagedacht over maatschappelijke stagiaires in uw organisatie? 
 
Maatschappelijke stage houdt in dat jongeren uit het voortgezet onderwijs vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Het gaat dus om vrijwilligerswerk. Dit vindt vooral plaats in de non-profitsector: vrijwilligersorganisaties, verenigingen, clubs, maatschappelijke organisaties. Jongeren maken kennis met iets doen voor een ander of de samenleving zonder dat ze er voor betaald worden. Op deze manier leren ze hun directe omgeving op een andere manier kennen en leveren ze een actieve bijdrage aan de samenleving. Jongeren krijgen door het lopen van een maatschappelijke stage meer sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en meer zicht op de maatschappij. 
 

MaS en beroepsstage

De term "stage" kan verwarring geven. Wat is het verschil met een beroepsstage?  Bij de beroepsstage is ervaring opdoen en vaardigheden ontwikkelen voor een later beroep het doel. Bij maatschappelijke stages gaat het juist om vrijwilligerswerk en een oriëntatie op de maatschappij. De stage moet leuk, leerzaam en zinvol zijn voor de leerling, de stage bieder, eventuele cliënten en de omgeving.
 

MaS in uw organisatie?

Maatschappelijke stage kan een verrijking zijn voor uw organisatie. Jongeren brengen nieuwe kennis en energie mee, een frisse blik op uw organisatie en uw activiteiten. U kunt met de inzet van jongeren wellicht een nieuw aanbod opzetten of bestaand aanbod verbeteren. Soms blijven jongeren zich na hun stage vrijwillig voor u inzetten. Of ze maken hun ouders enthousiast voor uw organisatie. Kortom: de maatschappelijke stages betekenen ook extra kansen voor uw organisatie! Wij vragen vrijwilligersorganisaties, verenigingen, clubs, maatschappelijke organisaties, u dus, om maatschappelijke stageplaatsen aan te bieden.
 

Hoe gaat het in zijn werk?

Gaat u een maatschappelijke stageplaats aanbieden? Dan kunt u gebruik maken van onze stagebank. Zodra uw organisatie bij ons is ingeschreven, kunt u met uw eigen inloggegevens zelf stage vacatures op de website toevoegen, verwijderen of veranderen. Klik hier voor een uitgebreide instructie. Jaarlijks organiseert de Vrijwilligerscentrale een maatschappelijke stage markt. U kunt uw organisatie presenteren op de stagemarkt en direct leerlingen werven. 
 

Vragen? 

Wanneer u als organisatie maatschappelijke stagiaires in wilt gaan zetten is het van belang om dit serieus en goed aan te pakken. Op deze website kunt u veel informatie vinden. En uiteraard kunt u bij de Vrijwilligerscentrale terecht. Wij zijn er om u te ondersteunen. Wilt u meer weten? Stuur een mail
 
Een Maatschappelijke Stage wordt als arbeid beschouwd. U als stage biedende organisatie hebt te maken met de ARBO- en Arbeidstijdenwet. Wilt u weten welke regels er gelden voor jongeren? Download de pdf over ARBO

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan