DemenTalent

Talentvolle vrijwilliger met dementie
 

Vrijwilligerswerk voor mensen met (beginnende) dementie

  • Heeft u (beginnende) dementie en ziet u nog voldoende mogelijkheden?

  • Wilt u bezig zijn met iets wat u écht leuk vindt om te doen?

  • Wilt u zich op een laagdrempelige manier inzetten bij u in de buurt?

Iedereen is welkom! Elke persoon is anders en heeft zijn of haar eigen voorkeuren en wensen. Vanuit uw talenten en interesses gaan we op zoek naar een vrijwilligersfunctie op maat. U staat daarin centraal. De nadruk ligt op wat u zelf wilt en kunt, en niet op wat u niet (meer) kunt.

Ervaringen van vrijwilligers:

“Ik voel me weer nuttig en ervaar weer dat ik meetel” – Ger, vrijwilliger

“Alzheimer neemt alles van je af. Wat je weet, wat je kunt, wie je bent. Wat je vroeger heel makkelijk deed is nu voor jou een uitdaging. Wat ik de leerlingen zou willen leren is dat je met alzheimer niet zielig bent maar dat je gewoon allemaal uitdagingen hebt. En als je die aangaat, maken ze je wel sterk” – Henk, vrijwilliger op een school

Wat brengt het u?

Misschien ervaart u een drempel om als vrijwilliger actief te worden. Het kan zijn dat u zich onzeker voelt of u bepaalde dingen nog wel kunt. Dat is heel normaal en dit geven bijna alle betrokken vrijwilligers aan. De ervaring leert dat na het overwinnen van die drempel vrijwilligers met dementie erg veel waarde hechten aan het bezig zijn en zich nuttig voelen. Ook het contact met andere mensen noemt men als belangrijke meerwaarde.

Contact

Als u belangstelling heeft of meer wilt weten dan kunt u voor informatie terecht bij:

Voorlichtingsbijeenkomsten: 

Zier ook de folder DemenTalent.

Samenwerkende organisaties

DemenTalent is een samenwerking van gemeente Stichtse Vecht, Welzijn Stichtse Vecht, Zorggroep De Vechtstreek, Maria Dommer, De Merenhoef, Alzheimer Nederland en Zorginnovatiebureau DAZ.

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan