Post | juni 2023 | Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten | 2 min lezen

Waan je als kasteelheer of kasteeldame in één van de vele kastelen en buitenplaatsen

kasteelheer of kasteeldame als vrijwilliger? dat kan

Deze regio kent een rijk aanbod aan kastelen en buitenplaatsen. En wist je dat een groot gedeelte hiervan met vrijwilligers werkt? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.


SLOT ZUYLEN

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen zoals Belle van Zuylen een prominente rol spelen. Sinds 1952 is het terrein opengesteld voor publiek. Het Slot is gelegen in een landschapspark met daarbij een museumwinkel en in het historische koetshuis een museumcafé.


Lees meer...BUITENPLAATS DOORNBURGH

Buitenplaats Doornburgh bestaat als sinds 1623 en ligt langs de kronkelende rivier de Vecht. Het is een plek waar kunst, wetenschap en natuur elkaar ontmoeten. Sinds 2018 organiseert en faciliteert Stichting Buitenplaats Doornburgh tentoonstellingen, lezingen, en residenties op het snijvlak van kunst en wetenschap. De buitenplaats is zo veelzijdig als de mensen die er werken. Zo geven de vrijwilligers rondleidingen over de historie en architectuur van de buitenplaats. Het onderhoud van het groen wordt verzorgd door een groep betrokken, vrijwillige tuinlieden. Ook zorgen zij voor de varkentjes die jaarlijks ons landgoed komen vervrolijken. Samen streven ze naar een duurzame en circulaire toekomst.


Lees meer...KASTEEL DE HAAR

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland! Ons middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. Krijg een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20ste eeuw. Tot het jaar 2000 was de familie Van Zuylen privé eigenaar, sindsdien is het ondergebracht in de Stichting Kasteel de Haar die zich ten doel heeft gesteld door middel van exploitatie het kasteel en het interieur in goede staat te bewaren en open te stellen voor publiek.


Lees meer...Maar er zijn nog veel meer andere vacatures beschikbaar. Kijk op de vacaturebank voor een actueel overzicht of doe eerst de talentenscan om te ontdekken waar jouw talenten het beste ingezet kunnen worden. Je kunt je via jouw profiel ook aanmelden voor de vrijwilligerspool. Dan kunnen organisaties op jouw advertentie reageren.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts
buitenplaats doornburgh vrijwilligerswerk

Buitenplaats Doornburgh - een omheinde community

| Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten
Onderdeel van een community worden? Dat kan bij Buitenplaats Doornburhg!
Lees meer

Vrijwilligerswerk doen in 2024! Voeg hem toe aan jouw goede voornemens

| Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten
Onderzoek toont aan dat vrijwillige inzet meer is dan uitsluitend liefdadigheid - het is een boost voor je ...
Lees meer