Post | december 2021 | Kennisbank organisaties | 1 min lezen

Vrijwilligersbeleid, - vergoeding, -overeenkomst

Vrijwilligersbeleid

Het opstellen van een vrijwilligersbeleid kost tijd en aandacht. Toch is het wel erg belangrijk. Vrijwilligers zijn in een (vrijwilligers)organisatie immers je belangrijkste kapitaal! Het opstellen van een beleid dwingt je tot nadenken over je visie van het werken met vrijwilligers. Zo weten je vrijwilligers duidelijk waar ze aan toe zijn en kan je ook gemakkelijker nieuwe vrijwilligers werven. We helpen je graag bij het opstellen en het evalueren van vrijwilligersbeleid voor jouw organisatie. Vul uw gegevens in via het contactformulier en wij bellen u zo snel mogelijk voor het maken van een afspraak.


Vrijwilligersvergoeding

Om ervoor te zorgen dat vrijwilligers zelf geen kosten hoeven te maken voor hun vrijwilligerswerk, vergoeden organisaties vaak gemaakte onkosten of reiskosten. Een vrijwilligersvergoeding geven kan op verschillende manieren.

Op de website van de Belastingdienst vindt u alle belangrijke informatie over de vrijwilligersvergoeding, zoals maximale hoogte, invloed op uitkering etc.


Vrijwilligersovereenkomst

Gemaakte afspraken met vrijwilligers kun je vast leggen in een vrijwilligersovereenkomst. Dit is niet verplicht en juridisch niet bindend. Als opstelhulp kan je hiervoor het modelcontract-vrijwilligersovereenkomst van de Movisie gebruiken. 

Deel blogpost