Post | april 2024 | Kennisbank organisaties | 1 min lezen

Vijf plekken om jouw vacature te plaatsen!

poster plaatsen vacature

Het is gelukt! Je hebt eindelijk de info dat in jouw hoofd zat op papier kunnen zetten. De vacature is af. Wij delen vijf plekken waar je jouw vacature het beste kunt ophangen.


1. Het toilet

Ja, echt! Het toilet is een top plek om de vacature op te hangen. Tijdens het plassen of handen wassen kun je prima lezen wat je als vrijwilliger kunt doen binnen jullie organisatie. Toen we onlangs bij één van jullie op bezoek waren vielen de drie vacatures in het toilet meteen op!


2. Openbare ruimte

Waar loopt je doelgroep rond? Vaak hebben openbare ruimtes zoals zwembaden en supermarkten een plek waar posters opgehangen kunnen worden. Let wel op dat je met kleur en tekst goed opvalt tussen de andere aanbiedingen.3. Nieuwsbrieven

Uiteraard heb je de vacature al in jullie eigen nieuwsbrief opgenomen. Maar zijn er samenwerkingspartners waar je ook een plekje in de nieuwsbrief mag reserveren? Misschien in ruil voor een item in jullie nieuwsbrief!


4. Advertentie in de wijkkrant

Heeft jullie wijk een eigen huis aan huis blad? Dan is dit ook een mooie plek om de vacature te promoten! Is er wat budget vrij gemaakt voor communicatie? Dan kan je ook een advertentie kopen in VARnws.


5. Lokale horeca

En vergeet tot slot niet de lokale horeca te vragen. Ook daar is regelmatig plek om promotie te maken voor interessante aanbiedingen voor bezoekers. Kijk wat er al aan posters hangt en probeer jouw poster hierop aan te passen.Heb jij nog een leuke creatieve plek om een vacature te plaatsen? Deel het met ons (of stuur een foto) en wij plaatsen het in de blog inclusief promotie van jullie vacature!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Financiële mogelijkheden

| Kennisbank organisaties
We adviseren vrijwilligersorganisaties in de gemeente Stichtse Vecht graag over financieringsmogelijkheden ...
Lees meer
Figuur 3: Wat belangrijk is dat de organisatie regelt voor vrijwilligers [https://www.nov.nl/themas/wetenschap/cijfers/default.aspx]

Wat vinden vrijwilligers belangrijk?

| Kennisbank organisaties
Uit onderzoek onder vrijwilligers is gebleken dat de vereniging of de organisatie waarvoor zij ...
Lees meer

Tips voor het werven van vrijwilligers

| Kennisbank organisaties
Hoe vind je vrijwilligers voor jouw organisatie? En nog belangrijker: hoe vind je de juiste vrijwilliger voor ...
Lees meer