Post | oktober 2023 | Vrijwilligersverhalen en nieuwsberichten | 2 min lezen

Nationale Vrijwilligersprijzen komen er weer aan!

aanmelden vrijwilligersprijzen

Heb je je ooit afgevraagd wat jouw vrijwilligerswerk zo bijzonder maakt? Tussen 1 december en 29 februari 2024 krijgt jouw organisatie de kans om deel te nemen aan de Nationale Vrijwilligersprijzen 2024. Alles wat je hoeft te doen is een vlog indienen waarin je deze vraag beantwoordt:


Wat maakt jouw vrijwilligerswerk zo mooi?


Dit jaar hebben we een nieuwe toevoeging: we nomineren organisaties in verschillende categorieën, zoals natuur, cultuur, zorg en sport. Hierdoor maakt elke soort vrijwilligersorganisatie meer kans op winst!


Hoe heeft de winnaar van 2023 het aangepakt?

Maak kennis met Dante Pelk van DWH Delft. Zijn organisatie zet zich in voor de LHBTQ-gemeenschap in Delft. Gedurende het hele jaar organiseert hij samen met mede-vrijwilligers diverse prachtige activiteiten die bijdragen aan een echt 'thuisgevoel' voor mensen uit de LHBTQ-gemeenschap die elders moeite hebben dit te vinden. Er is dus genoeg te doen. In oktober las Dante onze oproep om een vlog in te sturen voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Hij nam het op in het jaarschema van DWH Delft, volgde een online vlogtraining, downloadde het vlogscript van de website www.vrijwilligersprijzen.nl en stuurde de video voor de deadline in.


86 Winnaars in 2023!

In totaal deden 346 vrijwilligersorganisaties uit heel Nederland mee. Op 16 juni reikte (demissionair) Staatssecretaris Van Ooijen de hoofdprijs van 15.000 euro uit aan DWH Delft. Vijf organisaties wonnen de tweede prijs van 2.000 euro en nog eens 80 vrijwilligersorganisaties wonnen 750 euro.


'Wat heeft dit voor zin?' hoor ik je denken. 'Het kost tijd en winnen zit er toch niet in'. Ja, we begrijpen het. Je prioriteiten liggen, zoals bij de meeste vrijwilligersorganisaties, niet bij het meedoen aan prijsvragen. Je doet al zoveel met altijd te weinig mensen en de PR en het werven van vrijwilligers moet je er ook nog bij doen. Maar daarom juist is het maken van die geweldige vlog zo belangrijk. Het kan jou echt helpen! Je kunt de vlog namelijk ook gebruiken om nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Plaats het op je website en deel het via je nieuwsbrief en sociale media. Dat kan dubbel succes betekenen!


Vlogworkshops, helemaal gratis

Om je op weg te helpen, bieden we vier gratis vlogworkshops aan tussen begin november en eind januari. De workshop is een communicatietraining speciaal gericht op vrijwilligersorganisaties, waar je los van de Nationale Vrijwilligersprijzen ook baat bij hebt. Hieronder vind je een overzicht van de sessies. Door op de link te klikken kun je je aanmelden.


Genomineerd worden

Als de selectiecommissie jou en je organisatie kiest als genomineerde, speel je de hoofdrol in een documentaire en maken we ook een videoportret van jouw organisatie. Bekijk hieronder de trailer van de prachtige documentaire 'Thuis' van afgelopen jaar. Zie je jouw organisatie hier al tussen staan? Je kunt ook de hele documentaire bekijken via www.vrijwilligersprijzen.nl (vergeet niet de cookies te accepteren).Dus, geef jouw werk een gezicht en doe mee!

Op www.vrijwilligersprijzen.nl kun je de winnaars van afgelopen jaar bekijken, evenals de ingezonden video's. Je vindt er ook veelgestelde vragen, wellicht zit jouw vraag erbij. En als je een vraag hebt die er nog niet tussen staat, stuur deze dan naar [email protected].

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts