Post | juni 2024 | Kennisbank organisaties | 1 min lezen

Geen match! Wat nu?

geen match? verwijs door

Het is gelukt! Je hebt een prachtige vacaturetekst gemaakt en de aanmeldingen beginnen binnen te stromen. Maar hoe interessant alle reacties ook zijn: het is niet altijd een match. Wat doe je met deze reacties? Het meest voor de hand liggend is om na afwijzing het direct af te ronden. Maar wij delen twee tips die voor iedereen een stuk beter werken!


1. Verwijs door naar Wijzer in Vrijwillige Inzet

Op de website vrijwilligersstichtsevecht.nl zijn ruim 200 maatschappelijke organisaties aangesloten die vacatures kunnen plaatsen op de vacaturebank. Is het geen match met jullie organisatie? Dan is er vast wel een andere vacature die goed bij de kandidaat past. Een kandidaat kan ook een bericht sturen naar [email protected]. Dan neemt een collega van Wijzer in Vrijwillige Inzet contact op.2. Verwijs door naar een andere maatschappelijke organisatie

Dankzij de reactie op jullie vacature is er een potentiële vrijwilliger zichtbaar geworden. Geen match met jullie organisatie betekent niet het einde van een zoektocht naar een vrijwillige functie. Maar een afwijzing zorgt er vaak wel voor dat de drempel van de zoektocht hoger wordt. Met kans dat een potentiële vrijwilliger uiteindelijk geen volgende stap zet om verder te zoeken. Welke maatschappelijke organisatie ken je dat passend is voor de kandidaat? Geef een aantal suggesties om de persoon op weg te helpen.


De algemene tip is: hou het in beweging. Met doorverwijzen zorg je ervoor dat je een potentiële vrijwilliger in actiestand houdt. En het helpt om de drempel zo laat mogelijk te houden. En als iedereen deze twee tips inzet komt er vanzelf via via een geschikte kandidaat bij jullie organisatie!

Deel blogpost