Beursvloer

De Beursvloer is hét evenement waar bedrijfsleven, lokale politieke en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten, netwerken en handelen in betrokkenheid. 

Op de Beursvloer vervullen bedrijven wensen van maatschappelijke organisaties zoals verenigingen, scholen, verzorgingshuizen, sportclubs. Die organisaties kunnen wensen indienen voor materialen, voor advies en ondersteuning en voor het gebruik van ruimte en middelen. Het enige dat ze niet mogen vragen is geld, zo luidt de afspraak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het gaat om vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin. De bedoeling is dat bedrijven, lokale overheden, serviceclubs, scholen, maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties elkaar ontmoeten en in een informele en dynamische sfeer matches maken. Wat de één over heeft of graag wilt bieden, is voor de ander zeer gewenst. Doel van een beursvloer is om matches tot stand te brengen. Veel matches, goede matches, onverwachte matches......
 
Net als op een echte beursvloer wordt op de maatschappelijke beursvloer onder tijdsdruk ‘gehandeld’. Maar…  geld is taboe. Bedrijven leveren kennis, diensten, middelen en/of faciliteiten en krijgen daar een tegenprestatie van de maatschappelijke organisaties voor terug. Dit noemen we een ‘match’, die officieel wordt vastgelegd en bekrachtigd door de notaris. Een twaalftal hoekmannen en hoekvrouwen zorgt ervoor dat alles zo goed en prettig mogelijk verloopt. Iedere beursvloer is een feestje!
 
 
Meer informatie over de Beursvloer? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of ga naar de website van de Beursvloer Stichtse Vecht

Lees meer

Op donderdagmiddag 20 juni 2019 is het zover; voor de zesde keer is er een bruisende Beursvloer in Stichtse Vecht! Bedrijven (klein en groot), alle maatschappelijke organisaties, verenigingen, clubs en instellingen uit de gemeente zijn van harte welkom om hieraan mee te doen.
...

Op zoek naar vrijwilligers? Maak een account aan. Zodra je organisatie is ingeschreven bij de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht, ontvang je inloggegevens waarmee je zelf vacatures op de website kunt toevoegen, sluiten of wijzigen op het moment dat dit jou uitkomt.

Tijdens de maatschappelijke stage maakt een middelbare scholier kennis met vrijwilligerswerk en leert het wat het is om iets te doen voor een ander. Om een stage aan te bieden, kun je als organisatie deelnemen aan de Maatschappelijke Stage(maS)markt en gebruik maken van onze vacaturebank.

Heeft jouw organisatie een up-to-date vrijwilligersbeleid? Ben je bekend met de huidige wet- en regelgeving omtrent vrijwilligerswerk? Er komt veel kijken bij het goed regelen van vrijwillige inzet binnen je organisatie.

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan