Beursvloer

 
 
 
 
 
 
 
 
 
De Beursvloer is hét evenement waar bedrijfsleven, lokale politieke en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten, netwerken en handelen in betrokkenheid. 
 
Op de Beursvloer vervullen bedrijven wensen van maatschappelijke organisaties zoals verenigingen, scholen, verzorgingshuizen, sportclubs. Die organisaties kunnen wensen indienen voor materialen, voor advies en ondersteuning en voor het gebruik van ruimte en middelen. Het enige dat ze niet mogen vragen is geld, zo luidt de afspraak.
 
Het gaat om vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin. De bedoeling is dat bedrijven, lokale overheden, serviceclubs, scholen, maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties elkaar ontmoeten en in een informele en dynamische sfeer matches maken. Wat de één over heeft of graag wilt bieden, is voor de ander zeer gewenst. Doel van een beursvloer is om matches tot stand te brengen. Veel matches, goede matches, onverwachte matches......
 
Net als op een echte beursvloer wordt op de maatschappelijke beursvloer onder tijdsdruk ‘gehandeld’. Maar…  geld is taboe. Bedrijven leveren kennis, diensten, middelen en/of faciliteiten en krijgen daar een tegenprestatie van de maatschappelijke organisaties voor terug. Dit noemen we een ‘match’, die officieel wordt vastgelegd en bekrachtigd door de notaris. Een twaalftal hoekmannen en hoekvrouwen zorgt ervoor dat alles zo goed en prettig mogelijk verloopt. Iedere beursvloer is een feestje!
 
 
Meer informatie over de Beursvloer? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of ga naar de website