Algemeen

De Vrijwilligerscentrale is hét aanspreekpunt voor iedereen die met vrijwillige inzet te maken heeft. In opdracht van de Gemeente Stichtse Vecht ondersteunen en adviseren wij maatschappelijke organisaties én mensen die onbetaald hun bijdrage aan de (lokale) samenleving willen leveren. De Vrijwilligerscentrale is onderdeel van Welzijn Stichtse Vecht.

Missie

De Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht verrijkt inwoners van deze gemeente met vrijwilligerswerk.

 

Visie

De Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht stimuleert vrijwillige inzet en maakt vrijwilligerswerk toegankelijk. Ze brengt vraag en aanbod bij elkaar en maakt de waarde van vrijwillige inzet zichtbaar voor inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Meer inwoners zetten zich vrijwillig in, georganiseerd of ongeorganiseerd.

Waarderen en promoten van vrijwilligerswerk

De Vrijwilligerscentrale zet zich in om meer bekendheid te geven aan vrijwilligerswerk en de waardering te verhogen. Dit wordt gedaan door publicitaire aandacht in de media, medewerking aan de jaarlijkse vrijwilligersmarkt en de Beursvloer, ondersteunen bij landelijke activiteiten zoals NL DOET, en het organiseren van een vrijwilligersfeest.

Bemiddeling

Is je organisatie op zoek naar vrijwilligers? De Vrijwilligerscentrale biedt de mogelijkheid aan organisaties kosteloos een vacature te plaatsen op de digitale vacaturebank, onderdeel van onze website. Het succesvol werven van vrijwilligers heeft alles te maken met het aantrekkelijk presenteren van uw vacature. De Vrijwilligerscentrale kan je hierbij indien gewenst, ondersteunen.

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk, dan kun je bij de Vrijwilligerscentrale op zoek gaan naar een leuke vacature. Ons ruime bestand met vacatures is online te bekijken. Tijdens openingstijden kun je ook op het kantoor van de Vrijwilligerscentrale langskomen. De medewerkers kunnen je vragen over vrijwilligerswerk beantwoorden. 

Kennisoverdracht

(Potentiële) vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en bedrijven kunnen bij de Vrijwilligerscentrale terecht voor informatie en advies aangaande vrijwillige inzet in de breedste zin van het woord. De Vrijwilligerscentrale is op de hoogte van relevante wet- en regelgeving en volgt lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen.

Op basis van signalen en behoeften, en in aansluiting op maatschappelijke ontwikkelingen organiseert de Vrijwilligerscentrale voorlichting ter versterking en bevordering van de deskundigheid van maatschappelijke organisaties, bedrijven en vrijwilligers.

Lees meer

Op zoek naar vrijwilligers? Maak een account aan. Zodra je organisatie is ingeschreven bij de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht, ontvang je inloggegevens waarmee je zelf vacatures op de website kunt toevoegen, sluiten of wijzigen op het moment dat dit jou uitkomt.

Speciaal voor vrijwilligers uit Stichtse Vecht organiseert de Vrijwilligerscentrale regelmatig interessante en inspirerende scholing in de vorm van workshops en informatiebijeenkomsten. Hierbij is er uitgebreid gelegenheid om andere vrijwilligers te ontmoeten.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes op vrijwilligersgebied in de gemeente Stichte Vecht en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief! Deze staat boordevol informatie met actuele onderwerpen.

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan