Nieuws

Gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2020

We kijken dit jaar terug op een uitzonderlijke tijd vanwege de coronacrisis. Een tijd waarin is gebleken hoe onmisbaar vrijwilligers zijn. Tijdens de intelligente lock down zagen we veel verenigingsleven en de daarmee verbonden vrijwillige inzet stilvallen. En aan de andere kant ontstonden er onder deze bijzondere omstandigheden juist allerlei waardevolle vrijwilligers-initiatieven. Een bijzondere tijd vraagt om bijzondere, passende aandacht. Daarom heeft de gemeente Stichtse Vecht in overleg met ’t Gilde Stichtse Vecht en de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht besloten om de verkiezing ook dit jaar plaats te laten vinden.

Verkiezing Vrijwilliger en Vrijwilligersgroep 2020

Met deze verkiezing zet de gemeente de vrijwilliger of vrijwilligersgroep graag in het zonnetje. Daarnaast tonen we waardering voor het vele vrijwilligerswerk in onze gemeente en brengen we het maatschappelijke belang van vrijwilligerswerk onder de aandacht. Op verzoek van de gemeente en van ‘t Gilde organiseert de Vrijwilligerscentrale naast de feestelijke afsluiting óók de verkiezing voor de Vrijwilliger en Vrijwilligersgroep van het jaar. Voorgaande jaren was de organisatie van de verkiezing altijd in handen van ’t Gilde.

Voordragen: hoe werkt het?
Wij nodigen u uit om binnen uw organisatie of vereniging na te gaan of een persoon of groep de prijs in 2020 verdient. Hoe werkt het? De verkiezing bestaat uit twee categorieën: u kunt één vrijwilliger online voordragen of een hele groep vrijwilligers. Het voordragen van een individu of groep om in aanmerking te komen voor de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2020 kan weer op dezelfde wijze als vorig jaar. In beide categorieën is het mogelijk om een individu of groep voor te dragen die in de coronatijd is gestart met vrijwillige inzet. Het is niet noodzakelijk dat deze persoon of groep al jarenlang actief is als vrijwilliger of als vrijwilligersgroep.

De voordrachten worden zeer vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld. Een onafhankelijke jury onder leiding van wethouder mevrouw Hetty Veneklaas zal de binnengekomen voordrachten beoordelen. Hiervan zullen er uit elke categorie naar verwachting, een drietal nominaties volgen.

Afsluiting
Tijdens een alternatieve afsluiting in november maken we de winnaars bekend  en zetten we de genomineerden in het zonnetje. En daarmee ook uw vereniging/organisatie! Vanwege de coronamaatregelen vindt het vrijwilligersfeest in de vorm die u kent van de afgelopen jaren dit jaar geen doorgang. In overleg met de gemeente zijn we op zoek naar een aangepaste vorm waarbij we zoveel mogelijk vrijwilligers willen betrekken.

Een tweetal winnaars zal tijdens de afsluiting een mooie prijs in de vorm van een trofee ontvangen, eeuwige roem en een nominatie voor de landelijke verkiezing. Daarnaast willen we alle andere vrijwilligers óók waarderen voor hun inzet.

Inzenden: hoe doe ik dat? Bent u eruit welke gewaardeerde vrijwilliger of vrijwilligersgroep u voor wilt dragen om mee te dingen naar deze eervolle prijs? Wij nodigen u van harte uit om uw voordracht vóór 25 september in te zenden. Dit kunt u doen door online het voordrachtformulier in te vullen via onderstaande link: https://www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/voordrachtsformulier-verkiezing-vrijwilligers-van-het-jaar-2020 . U ontvangt automatisch een verzendbevestiging per e-mail.

Contact Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op per e-mail: [email protected]. Wij helpen u graag verder.

 

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan